måndag 11 juni 2018

Hallonsufflé


Hallonsufflé
8 portioner
100g frysta tinade hallon
1 msk majsstärkelse
2 msk vatten
1 äggula
0.25+0.5 dl socker
4 äggvitor
smör och socker

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och sockra suffléformarna. Passera hallonen. Vispa ut majsstärkelsen i hallonpuren och vattnet. Blanda i äggulan och 025 dl socker. Sjud tills det tjocknar. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa. Rör ner en tredjedel av äggvitan i apelsinkrämen. Vänd sen försiktigt i resten. Fördela hälften av smeten i formarna.  Släta till toppen på formarna och stryk längs kanten på formarna så att sufflén kan resa sig. Grädda på underst i ugnen i ca 12min och servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar