Tipset till den här måltiden kommer från Feeders.
Haitiskt biff med citronris
4 portioner
800g entrecote
marinad:
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök
6 vitlöksklyftor
1 dl färska örtkryddor
1 dl olja
1 msk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
citronris:
4 dl basmatiris
100g smör
0.5 tsk spiskummin
1 tsk hela senapsfrön
3 schalottenlökar
1 tsk gurkmeja
7 dl vatten
1 citron
1 tsk salt
Skölj grönsakerna och skala vitlöken. Skär ur kärnhuset ur paprikorna. Mixa marinaden. Blanda hälften av marinaden med köttet och spara resten, det kan du servera som sås. Låt köttet marinera minst en timme medan du tänder grillen och gör riset.
Blötlägg riset. Skala och skiva löken. Smält smöret och lägg i lök, senapsfrön och spiskummin och bryn tills löken är mjuk. Riv skalet från citronen efter du har tvättat den. Sila bort vattnet från riset och blanda ner riset till löken. Rör runt och blanda ner gurkmeja, citronzest och salt. Häll på vattnet och låt koka på låg värme i 20min. Pressa halva citronen och häll över riset och låt vila under lock i fem minuter. Rör runt innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar