lördag 29 oktober 2016
Torsk med blodapelsinsås
Torsk med blodapelsinsås
4 portioner
500-600g torskfile
4 skivor parmaskinka
1 tsk grovhackad rosmarin
smör
salt och peppar
blodapelsinsås:
3 schalottenlökar
0.5 tsk anisfrön
1 krm kanel
1 msk smör
1.5 tsk farinsocker
1 kycklingbuljongtärning
6 dl blodapelsinjuice
1 pkt saffran
Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs lök och kryddor i smöret. Blanda i övriga ingredienser och låt sjuda till halva volymen återstår. Torka parmaskinkan i ugnen eller stek i stekpanna och dela den i bitar. Stek torskfilen med kryddor. Servera med sås, parmaskinka och mathavre.
Etiketter:
fisk,
matlagning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar