måndag 7 mars 2016

Hemmagjorda korvar

Det är roligt att göra egen korv och möjligheten till variation är oändlig

Grynkorv
0.5 kg korngryn 
0.5 l vatten 
3 kg malet fläskkött 
3 st gula lökar 
3 msk salt 
3 tsk kryddpeppar 
10 m fjälster 
Grovt salt

Lägg korngrynen i blöt i vatten över natten. Blanda dem med det malda fläskköttet och mald lök. Salta och krydda och arbeta igenom smeten väl. Stopp smeten ganska löst i fjälster. Bind upp till lagom långa grynkorvar. Varva grynkorvarna med grovt salt. Låt stå över natten. Frys korvar styckvis.

Östgötakorv
2kg fläskkött 
3msk salt 
1/2msk vitpeppar 
1 1/2dl potatismjöl 
1/2kg späck 
1/2msk kryddpepper 
1msk ingefära 
1 1/2 kokt kall mjölk 
Svinfjälster

Blanda det malda fläskköttet, späck och mald lök. Salta och krydda och arbeta igenom smeten väl. Stoppa smeten ganska löst i fjälster. Bind upp till laga långa korvar. Varva korvarna med grovt salt. Låt stå över natten. Frys korvar styckvis.

Fuskrökt korv
500g köttfärs
300g rökt skinka i bit
3 kokta kalla potatisar
0.5 dl mjölk
0.5 dl rostad lök
kryddor efter smak
Svinfjälster

Mal skinkan och potatisen. Blanda köttfärs, skinka, potatis, rostad lök och mjölk. Krydda med tex ingefära eller kryddpeppar. Stoppa smeten ganska löst i fjälster. Bind till korta korvar. Koka dom snabbt och stek dem sen vid servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar