Blåbärsbullar med vit choklad
25 g jäst
2.5 dl mjölk
7.5 dl vetemjöl special
1 krm salt
1 tsk mortlad kardemumma
0.75 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
75 g rumstempererat smör
fyllning:
100 g rumstempererat smör
0.75 dl strösocker
3-4 dl blåbär
1 msk potatismjöl
100 g vit choklad
Blanda jäst och mjölk. Rör ner vetemjöl, salt, mortlad kardemumma, vaniljpulver och strösocker till en slät deg. Låt jäsa i fyra timmar. Rör ner smöret och låt jäsa fyra timmar till.
Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen till till en kvadrat som är cirka 2-3 mm tjock.
Pudra potatismjölet över blåbären och skaka om så de täcks. Grovhacka chokladen.
Rör smör och socker till en jämn smet och bred ut den över degen. Strö över blåbären och chokladen.
Vik ner den övre kanten av degen så den möter den undre. Rulla därefter ihop degen.
Skär rullen i skivor. Lägg i bullformar och låt jäsa i 30min. Grädda i mitten av ugnen i ca 15min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar