onsdag 23 juli 2014

Rödavinbärspaj

Min syster inspirerade mig till den här pajen där receptet är modifierat från Ica kuriren. Det smet med lite svarta och vita vinbär när barnen hjälpte till och plockade.

Rödavinbärspaj
8 portioner
pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
125 g rumsvarmt smör
fyllning:
6-7 dl röda vinbär
3 dl crème fraiche
1 äggula
1 dl strösocker

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda pajdegen och tryck ut i en form. Förgrädda pajskalen i ca 10min. Vispa ihop crème fraiche, äggula och strösocker. Häll ner i pajskalet och jämna ut. Fördela vinbären jämt i smeten. Stoppa in pajen i ugnen igen och sänk värmen till 100 grader. Grädda pajen i 30min.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar