söndag 20 juli 2014

Hemmagjord Limocello

Det var från Matgeek jag fick tipset att göra egen limoncello. Det är både lättgjort och gott.

Limoncello 
ca 5 dl
5 citroner
350 ml vodka
1.5 dl vatten
1.5 dl strösocker
 
Tvätta citronerna noga. Skala dem med en potatisskalare, enbart det gula skalet ska med. Lägg i citronskalen i en burk och häll över vodkan. Låt stå i rumstemperatur i 1-2 månader.
Koka upp vatten och socker, låt sjuda ett par minuter och ta sen av från värmen och låt svalna.
Sila av limoncellon, lägg citronskalen i annan sockerlag för att sylta dem eller använd dem i marmelad. Blanda limoncellon med 3/4 av sockerlagen och smaka av med mer sockerlag om det behövs. Häll tillbaka i burken och ställ tillbaka i 1-2 månader. Häll sen upp på flaska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar