torsdag 3 juli 2014

Kokoskaka med frosting

Jag hittade det här amerikanska receptet och tyckte det lät värt besväret att översätta enheterna.

Kokoskaka med frosting
16 bitar
200g smör
200g cream cheese
6 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3.5 dl vetemjöl
0.5 dl kokosmjölk
frosting:
50 g smör
200g cream cheese
1 msk vaniljsocker
2.5dl florsocker
0.5 dl kokosmjölk
dekor:
2 dl kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och färskost fluffigt med sockret. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt. Tillsätt mjöl och till sist kokosmjölk. Rör till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna och bred ut smeten där i. Låt grädda i 30min.
Vispa smör, färskost och socker till frostingen. Tillsätt kokosmjölken och rör ner den. Rosta kokosflingorna i en torr panna, rör hela tiden och ta av från plattan när hälften av flingorna har blivit gyllene.
Bred ut frostingen när kakan har kallnat. Strö över kokosen. Skär upp kakan i bitar. Förvara den i kylen till servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar