Matgeek har många god rabarberrecept men den här snabba kakan var det jag fastnade för.
Rabarberkaka med sockertäcke
8 portioner
175 g smör (rumstempererat)
3 1/2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
6-8 stjälkar rabarber
Råsocker att strö över kakan.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, vaniljsocker och socker fluffigt. Knäck i äggen och vispa till en fluffig smet. Rör ner salt och bakpulver. Rör sen ner vetemjölet och rör tills smeten är slät. Skölj och torka rabarbern. För att lättare kunna ta bitar av kakan kan rabarbern delas i ca 5cm långa bitar. Häll smeten i en form som är ca 22*22cm. Lägg ner rabarbern med ungefär en halv centimerters mellanrum. Strö över socker och grädda därefter i mitten av ugnen cirka 50-55 min. Servera gärna varm med vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar