Grillat med färskpotatissallad, det är svårt att få det mer somrigt än så. Potatissalladen hittade jag på själv men kycklingreceptet utgick jag från ett från Bara en kaka till.
Baconlindad kyckling med lönnsirap
6 portioner
4 kycklingbröstfileer
4 kycklinglårfileer
3 pkt bacon
1 dl lönnsirap
1 tsk harissa
Dela bröstfileerna på längden. Rulla bacon runt alla kycklingbitar. Blanda lönnsirap och harissa. Lägg kycklingen på grillen och pensla sidan som är upp. Vänd efter ett par minuter och pensla igen. Upprepa till kycklingen är klar.
Färskpotatissallad
6 portioner
1 liter kokt färskpotatis
2 dl majskorn
1 gurka
5 dl youghurt
2 vitlöksklyftor
1 dl gräslök
Dela potatisen i bitar. Pressa vitlöken och blanda den med yoghurten. Tärna gurkan. Klipp gräslöken i bitar. Blanda allt och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar