onsdag 9 mars 2022

Kinesisk apelsinkyckling

Ursprungligt recept från Zeinas kitchen.


Kinesisk apelsinkyckling
5 portioner
2-3 st salladslökar
Kycklingen:
600 g kycklingbröstfile
1 dl vetemjöl
1 dl maizena
2 ägg
Rapsolja till fritering
Apelsinsås:
2 apelsiner
4 vitlöksklyftor
5 cm färsk ingefära
1 dl ostronsås 
0.5 dl hoisinsås 
2 msk vinäger 
4 msk japansk soja
4 msk farinsocker (strösocker funkar också)
2 msk majsstärkelse 
1 dl vatten

Pressa apelsinerna. Skala och pressa vitlöken. Skala och riv ingefäran. Blanda ingredienserna till såsen och låt koka upp under omrörning, låt sen stå och svalna.

Strimla kycklingen. Blanda maizena och vetemjöl. Vispa upp äggen. Doppa kycklingen i äggen och vänd sen i mjölet. Fritera i 180-gradig olja. Låt rinna av på papper.

Dela salladslöken i bitar och lägg i stekpanna och fräs. Vänd ner kycklingen och häll över hälften av såsen och låt koka upp. 

Koka upp resten av såsen.

Servera kycklingen med ris och den extra såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar