tisdag 8 mars 2022

Chili con Carne med majsbröd

Ursprungligt recept från Zeinas kitchen


Chili con Carne med majsbröd
5 portioner
Grytan:
500 g köttfärs
2 gula lökar
2 paprikor
4 vitlöksklyftor
1.5 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 tsk koriander
1 msk torkad oregano
2 pkt krossad tomater
2 msk tomatpuré
1 frp kokta kidney bönor 
250 g majskorn
Salt & peppar
Rapsolja till stekning
Majsbröd:
2 dl majsmjöl
1.5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
0.5 dl socker 
1 tsk salt
50 g smält smör
2 dl mjölk
2 ägg

Sätt ugnen på 200 grader. 

Skala och hacka lök, vitlök och paprika. Stek löken mjuk i oljan. Tillsätt köttfärs och stek tills den är färdig. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka i 15min.

Rör ihop smeten till majsbrödet till en slät smet. 

Häll upp chili con carnen i en ugnsfast form. Bred ut smeten ovanpå. Baka i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar