lördag 10 oktober 2020

Sataykyckling


Sataykyckling
3 portioner
500-600g kyckling
grillspett
Sås:
2 gula lökar
3 cm färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
0.75dl matolja
0.5 dl soja
1.5 dl vatten
0.75 dl farinsocker
2.5 dl knaprigt jordnötssmör
safter från 2 lime

Skala och hacka löken mycket fint. Skala och riv ingefäran. Skala och pressa vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull och stek löken på låg temperatur tills den är mjuk. Rör ner ingefära och vitlök och stek ett par minuter till. Vispa ner övriga ingredienser till såsen. Tärna kycklingen i bitar som är ca 3cm. Lägg kycklingen i hälften av såsen och låt marinera i en timme. Ställ resten av såsen i kylen i kölen så länge. Lägg grillspetten i blöt. Sätt ugnen på 200 grader. Trä på kycklingen på grillspetten. Stek i ugnen i 6-8 minuter per sidan.

Servera kycklingspetten med ris och med såsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar