torsdag 22 oktober 2020

Redd grönsakssoppa


Redd grönsakssoppa
7 portioner
1 purjolök
1 msk smör
2 stora morötter
300 g frysta gröna ärtor
100 g blomkål
2 buljongtärningar
5 dl vatten
50 g spenat
7.5 dl mjölk
0.5 dl vetemjöl
2.5 dl grädde
3 äggulor
1 knippe persilja

Strimla purjolöken och stek mjuk i smör. Skala och slanta morötterna. Lägg i grönsakerna (förutom spenaten)  med purjolöken. Smula i buljongtärningarna och häll i vattnet. Låt koka i 7 minuter. Vispa ihop mjölk och vetemjöl. Häll i i grytan och rör ner spenaten. Låt sjuda i 7 minuter. Klipp persiljan. Vispa ihop grädde, äggulor och persilja. Rör ner i soppan och låt koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar och servera genast.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar