måndag 11 maj 2020

Örtrisotto


Örtrisotto
5 portioner
1 schalottenlök
2 msk smör
4 dl risottoris
2 dl vitt vin
8 dl buljong
50 g smör
50 g riven ost
5 dl färska örter

Hacka örterna
Häll buljongen i en gryta och låt puttra.
Skölj riset tills vattnet är helt klart när du rör runt. Det tar många gånger.
Skala och finhacka löken.
Stek löken i smöret på medeltemperatur tills löken blir genomskinlig. Höj temperaturen och häll i riset. Rör hela tiden och stek tills riset slutar fastna ihop och fastna i botten, det tar några minuter. Häll på vinet och sänk temperaturen. När vinet är borta häll på buljong tills det täcker riset. Rör riset nästan hela tiden och tillsätt mer buljong när det behövs. När all buljong är tillsatt stäng av plattan och rör ner örter, smör och ost och servera genast.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar