söndag 1 mars 2020

Thörnströms kök


I födelsedagspresent gav jag min man ett besök på Thörnströms kök. Vi valde den kreativa menyn med vinpaket. Vi blev både fulla och mätta. Helt klart en bra upplevelse men blev ändå besviken på några av rätterna, de var lite tråkiga helt enkelt. 


Filodegschips gratinerad med fårost och färskostkräm. Helt fantastiskt gott var det.


Variation på blomkål med snö av libsticka.


Mördegskex, grddfil, råräkor och citronzest


Fransk löksoppa.


En gedigen brödkorg med massor av gott bröd. 


Variation på morot med burata, bröd och ramslök. 


Jordärtskocka, kräm på kastanj, trattkantrareller och färskost.


Sotad pilgrimsmussla, sherryskum, friterad fläsksvål, svartrot och körvel.

Innan nästa rätt kom en intetsägande bakad torskrygg med smörsås, rostad fiskfond med blåmussla och mouseling rullad i purjolöksaska. Den blev det inte ens en bild på.


Tänk att kål kan vara såhär gott. Spetskål med risotto på dinkel. SMaksatt med kål och västerbottensost. Västerbottenschips och tryffel.



Kalvbräss, pulver på svarta vinbär. Vinbärskräm. Friterad mandelpotatis. Kalvbuljong med merlovinäger.


Konfiterad anklår med sky på madeira.


Anka, variation på betor och madeira.


Grillad dovhjortsadel. Sky på lingon och enbär. Rotsellerivariation. Rätt tråkig rätt med allt för mycket enbärssmak.


Havtornssorbe doppad i vit choklad. Chokladen var god med havtornsorben var allt för sur för mig.


Svarta vinbär och vitchoklad. Sockerkaka i botten. Nougatinflarn.


Mandelkaka, aprikos och punchsorbe. Chokladkräm. Torkad aprikos flamberad i cointreau.


Tryffel med dulce de letche, blåbärsmarmelad och fransk nougat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar