onsdag 18 mars 2020

Kofta


Indisk mat uppskattas av hela familjen även om det råder delade meningar om vad som är godast. Det är receptet från Feeders gillade jag mycket. 

Kofta
5 portioner
Köttbullarna:
500g lammfärs
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 msk hackad ingefära
2 msk garam masala
0.5 dl ketchup
1 tsk salt
Såsen:
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk hackad ingefära
1 msk mald koriander
1 msk mald spiskummin
1 msk chilipulver
1 msk garam masala
1 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
0,5 dl neutral olja
1 burk krossade tomater
1 burk konserverade coctailtomater
1 burk kokosmjölk
salt och svartpeppar för avsmakning

Skala och dela lökar och vitlök till såsen och mixa sen tillsammans med kryddorna och oljan. Stek i några minuter tills kryddorna börjar dofta. Häll på tomaterna och kokosmjölken och låt koka ihop på låg temperatur i minst en halvtimme.

Skala och hacka lök och vitlök. Mixa tillsammans med kryddorna och ketchupen. Blanda ordentligt med köttfärsen. Forma köttbullar av smeten och lägg i såsen. Låt sen puttra i minst 15min innan servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar