Indisk mat uppskattas av hela familjen även om det råder delade meningar om vad som är godast. Det är receptet från Feeders gillade jag mycket.
Kofta
5 portioner
Köttbullarna:
500g lammfärs
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 msk hackad ingefära
2 msk garam masala
0.5 dl ketchup
1 tsk salt
Såsen:
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk hackad ingefära
1 msk mald koriander
1 msk mald spiskummin
1 msk chilipulver
1 msk garam masala
1 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
0,5 dl neutral olja
1 burk krossade tomater
1 burk konserverade coctailtomater
1 burk kokosmjölk
salt och svartpeppar för avsmakning
Skala och dela lökar och vitlök till såsen och mixa sen tillsammans med kryddorna och oljan. Stek i några minuter tills kryddorna börjar dofta. Häll på tomaterna och kokosmjölken och låt koka ihop på låg temperatur i minst en halvtimme.
Skala och hacka lök och vitlök. Mixa tillsammans med kryddorna och ketchupen. Blanda ordentligt med köttfärsen. Forma köttbullar av smeten och lägg i såsen. Låt sen puttra i minst 15min innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar