onsdag 18 mars 2020

Nötchokladkulor


Nötchokladkulor
ca 20st
250 g hasselnötter
250 g choklad
25 g smör
2 dl vispgrädde
dekor:
150 g mörk choklad


Sätt ugnen på 180°. Rosta hasselnöttererna i 10-15 minuter eller tills de är gyllene.
Ta ut nötterna och lägg dem i en handduk och gnid av skalen med hjälp av händerna. Hacka alla nötter utom cirka 20 st fint.

Hacka chokladen. Värm grädden i en kastrull. Lägg chokladhacket i en skål och häll över grädden. Rör om tills chokladen smält.
Vispa i smör och vänd ner två tredjedelar av hasselnötterna. Ställ nötkrämen att vila i kylen över natten.

Forma kulor av nötkrämen med en hel hasselnöt i mitten av varje. Rulla kulorna i det kvarvarande nöthacket. Ställ i frysen ett par minuter.

Smält chokladen. Doppa kulorna i chokladen och lägg sen att stelna på bakplåtspapper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar