tisdag 31 mars 2020

Butter halloumi



Butter halloumi
5 portioner
450 g halloumiost
2 gula lökar
1 msk ingefära, riven
3 klyftor vitlök
400 g krossad tomat 
3 dl vispgrädde
50 g smör
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 msk socker 
Kryddor:
1 tsk kardemumma
0,5 tsk malen kanel
1 msk malen spiskummin
1 msk paprikapulver
salt
peppar

Skala och hacka löken. Skala och finriv vitlök och ingefära. Stek lök, ingefära, vitlök och kryddorna i smöret tills löken är mjuk. Tillsätta tomatpuren och stek lite till. Blanda ner de krossade tomarerna och låt koka 10-15 minuter. Blanda ner grädde och smaka av med socker, koka ytterligare 5-10 minuter. Tärna och stek halloumin så den får fin färg. Blanda ner osten i grytan och låt puttra i några minuter innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar