söndag 9 juli 2017

Honungsstekt lamm på rotfruktsbädd

Honungsstekt lamm på rotfruktsbädd
4 portiner
1.5kg lammstek 
4 morötter 
3 palsternackor 
10 potatisar 
10 scharlottenlökar 
1 apelsin 
4 kvistar rosmarin 
olja 
3dl rött vin 
1 msk flytande honung 
2 tsk salt 
2 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Skala rotfrukter och lök och skär dem i klyftor. Borsta apelsinen och skär av det yttersta gula av skalet. Pressa ur saften. Dela rosmarinkvistarna i bitar.

Bryn lammsteken runt om i lite fett. Gör 10-12 jack i lammsteken och stoppa in en bit apelsinskal och rosmarin i varje. Lägg rotfrukterna i en långpanna med steken ovanpå.

Rör samman vin, apelsinsaft, honung och kryddor. Häll över steken. Ställ in långpannan i ugnen

Tillaga tills köttet visar 70-75 grader, det tar ca 1.5h.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar