Honungsstekt lamm på rotfruktsbädd
4 portiner
1.5kg lammstek
4 morötter
3 palsternackor
10 potatisar
10 scharlottenlökar
1 apelsin
4 kvistar rosmarin
olja
3dl rött vin
1 msk flytande honung
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader. Skala rotfrukter och lök och skär dem i klyftor. Borsta apelsinen och skär av det yttersta gula av skalet. Pressa ur saften. Dela rosmarinkvistarna i bitar.
Bryn lammsteken runt om i lite fett. Gör 10-12 jack i lammsteken och stoppa in en bit apelsinskal och rosmarin i varje. Lägg rotfrukterna i en långpanna med steken ovanpå.
Rör samman vin, apelsinsaft, honung och kryddor. Häll över steken. Ställ in långpannan i ugnen
Tillaga tills köttet visar 70-75 grader, det tar ca 1.5h.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar