måndag 24 november 2014
Thailax i kokossås
Thailax i kokossås
4 portioner
3 schalottenlökar
100 g palsternacka
2 morötter
1 paprika
2 tsk riven ingefära
1 burk kokosmjölk
0.5 tsk grön currypasta
0.5 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk fisksås
450g laxfile
Skala lax och rotfrukter. Hacka löken, skiva rotfrukterna. Dela och kärna ur paprikan. Skär den i centimeterstora bitar. Rör ihop currypasta och kokosmjölk. Tillsätt grönsakerna och kryddorna. Låt koka utan lock i 5min.
Skär laxen i 3cm stora kuber. Lägg ner dem i grytan och sjud i 5min. Servera med ris
Etiketter:
fisk,
matlagning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar