lördag 15 november 2014

Räk- och fiskgryta

Fiskgrytor är ofta snabblagad och det är trevligt på vardagskvällarna.

Räk- och fiskgryta
6 portioner
400 g fiskfile 
0.5 dl färskpressad limejuice 
0.5 tsk salt 
2 stora gula lökar 
1 stor vitlöksklyfta 
1 tsk sambal oelek 
2 msk olivolja 
1 burk krossade tomater 
1 fiskbuljongtärning 
1 burk kokosmjölk 
300g skalade räkor 
1 purjolök


Skär fisken i tärningar. Blanda med limejuice och salt. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs med samal oelek i oljan. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och kokosmjölk. Låt koka upp. Lägg i fisken. Låt koka i 6-7 minuter. Strimla 12 cm purjolök. Vänd ner räkorna och purjolöken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar