Fiskgrytor är ofta snabblagad och det är trevligt på vardagskvällarna.
Räk- och fiskgryta
6 portioner
400 g fiskfile
0.5 dl färskpressad limejuice
0.5 tsk salt
2 stora gula lökar
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 fiskbuljongtärning
1 burk kokosmjölk
300g skalade räkor
1 purjolök
Skär fisken i tärningar. Blanda med limejuice och salt. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs med samal oelek i oljan. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och kokosmjölk. Låt koka upp. Lägg i fisken. Låt koka i 6-7 minuter. Strimla 12 cm purjolök. Vänd ner räkorna och purjolöken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar