Fransk nougat
2 liter
5 dl strösocker
2 dl sirap
1 dl vatten
1 krm salt
2 äggvitor
1 dl mandel
1 dl pistagenötter
0.5 dl cashewnötter
Rosta nötterna i en het och torr stekpanna. Lägg i en handduk och gnid bort överflödigt skal. Hacka dem grovt. Blanda socker, sirap, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och koka på låg värme till 135grader utan att röra, dra sen av från plattan . Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Koka upp sockerlagen till 140-145 grader häll sen ner i äggvitan i en tunn stråle medan du vispar. Vispa tills allt är blandat. Rör sen ner nötterna. Häll upp på ett bakplåtspapper. Lägg ett annan ovanpå och kavla ut tills smeten är ca 2cm tjock. Låt svalna helt och skär sen i bitar. Förvara i en burk med tätslutande lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar