lördag 8 november 2014

Apelsinsnibbar

Lite mer av det jag bakade till fikat.

Apelsinsnibbar
ca 30 st 
150g smör
3 dl mjölk 
50 g jäst 
0.5 tsk salt 
0.75 dl socker 
ca 1 l vetemjöl 
1 ägg 
fyllning: 
150 g riven mandelmassa 
50 g smör 
40 g syltat apelsinskal 
garnering:
1 ägg till pensling 
pärlsocker 

Ljumma mjölken. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Rör ner mjukt smör. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen väl och låt jäsa.
Kavla ut degen till en fyrkant. Bred ut fyllningen på längden av kakan så att den täcker två tredjedelar. Vik in den ofyllda delen. Vik ännu en gång så att skarven kommer neråt. Skär ut trekanter och lägg på en plåt. Låt jäsa.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda i 250 grader i ca 5 min. Låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar