Pomeransskorpor
ca 30 st
1 tsk malet pommeransskal
6 g jäst
25 g smör
1dl mjölk
2 msk socker
1krm salt
0.5 dl grahamsmjöl
2.5 dl vetemjöl
ca 30 st
1 tsk malet pommeransskal
6 g jäst
25 g smör
1dl mjölk
2 msk socker
1krm salt
0.5 dl grahamsmjöl
2.5 dl vetemjöl
Smula jästen. Smält smöret och ljumma med mjölken. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt resten av ingredienserna förutom lite av vetemjölet. Låt jäsa till dubbel storlek.
Knåda degen och rulla ut till en längd. Låt dem jäsa på en plåt till dubbel storlek.
Grädda i 225 grader i 15 min. Låt brödet svalna och skär i skivor. Rosta skorporna i 125 grader tills de är guldgula. Torka dem i eftervärmen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar