Kärleksmumskladdkaka
175g smält smör
50g mörk choklad
1.25 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
3 dl socker
0.5 dl muscovadosocker
3 ägg
2.5 dl mjöl
1 msk kaffe
1krm salt
smör och ströbröd, till formen
175g smält smör
50g mörk choklad
1.25 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
3 dl socker
0.5 dl muscovadosocker
3 ägg
2.5 dl mjöl
1 msk kaffe
1krm salt
smör och ströbröd, till formen
glasyr:
75 g smör
0.5 dl kaffe
4.5 dl florsocker
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
garnering:
1,5 dl kokos
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form, ca 20 cm i diameter.
Smält smör och choklad. Rör ner kaffet och blanda i kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget och avsluta med mjölet. Häll i smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter
Smält smör och rör ner övriga ingredienser till glasyren. Låt svalna. Bred ut glasyren på kakan och strö genast över kokos. Låt stå i kylskåp i 2 timmar före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar