Yum Pla Duk Foo är en annorlunda fiskrätt från Feeders.
Yum Pla Duk Foo
3 portioner
300 g vit fiskfilé
1 msk ljus soja
olja för fritering
Mangosallad:
2 omogna mango
1 nypa chiliflingor
3 msk socker
saft från en lime
1 msk fisksås
0.5 dl gräslök
Dela fisken i bitar och blanda med sojan. Låt marinera någon timme.
Skala och strimla mangon. Blanda med chiliflingor, socker, limesaft och fisksås. Klipp gräslöken i bitar och blanda ner i mangosalladen vid servering.
Ångkoka fisken tills den är genomlagad. Mortla fisken i omgångar och fluffa till den med en gaffel. Värm oljan till 200 grader. Klicka ner en fjärdedel till en sjättedel av fisken i taget. Vänta medan vattnet kokar bort och vik sen ihop två gånger. Lägg upp på hushållspapper och låt oljan rinna av. Servera med ris, grönsaker och mangosalladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar