måndag 11 maj 2020

Ost- och skinkgifflar

Ett tips från UnderbaraClara.

Ost- och skinkgifflar
16st
12 g jäst
4 dl mjölk
1 ägg
2 tsk salt
25 gram mjukt smör
7-8 dl vetemjöl
Fyllning:
300 g riven lagrad ost
300g rökt skinka
Topping:
1 ägg
Vallmo- och sesamfrön

Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt ägg, salt, smör och blanda ihop. Addera mjöl och rör ihop till en ganska lös deg. Låt jäsa i tre timmar men dra i degen då och då under tiden.

Strimla skinkan. Dela degen i fyra bitar. Kavla ut varje bit till en cirkel. Dela cirkeln i fyra bitar. Lägg ost och skinka i basen av triangeln och rulla ihop. Rulla ändarna lite extra så osten inte rinner ut.

Sätt ugnen på 225 grader. Jäs i en halvtimme. Pensla med ett uppvispat ägg innan gräddning och strö över frön. Grädda i ca 8 minuter mitt i ugnen, tills gifflarna blivit gyllenbruna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar