tisdag 17 december 2019

Pumpaplåt



Pumpaplåt
4 portioner
1.5 kg pumpa
4 vitlöksklyftor
0.5 dl olja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
400 g god korv
200 g färsk grönkål
1 - 2 msk olja
1 dl rostade nötter
150 g fetaost

Sätt ugnen på 200°C.
Skala pumpan med kniv, kärna ur och dela i bitar. Lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt. Krossa vitlöksklyftorna. Blanda pumpan med vitlök, olja, salt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Skiva korven. Massera grönkålen med olja. Ta ut plåten och lägg på korven och grönkålen. Ställ in ytterligare 10 minuter.

Tärna fetaosten. Toppa pumpaplåten med nötter och fetaost och ställ in i ugnen i ytterligare 5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar