måndag 30 december 2019

Pepparrotskött

Den här varianten av pepparrotskött kommer från feeders.

Pepparrotskött
5 portioner
750g  grytbitar
50 cl porter
5 morötter
200 g rotselleri
2 gula lökar
några persiljestjälkar
1 tsk hel svartpeppar
2 lagerblad
2 köttbuljongtärningar
3 dl grädde
1 msk grovkornig senap
1.5 dl riven pepparrot
maizenaredning
salt, svartpeppar och pepparrot för avsmakning

Skala och tärna morötter och rotselleri. Skala och klyfta lökar. Bryn det tärnade köttet på hög temperatur i med smör i en gryta. Lyft upp köttet. Lägg i mer smör och stek hälften av morötterna och rotsellerien och all lök tills de har mjuknat lite. Häll på porter och lägg i kött, persiljestjälkar, svartpeppar, lagerblad och buljong i grytan och koka upp. Låt den sedan puttra under lock tills köttet börjar bli sönderfallande mört.
Lyft upp köttet ur grytan och sila av buljongen. Koka upp buljongne och lägg i kött, senap, grädde och de råa grönsakerna. Koka tills grönsakerna är mjuka. Blanda ner pepparroten och reda av med maizenaredning. Smaka av med salt, svartpapper och pepparrot.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar