fredag 20 december 2019

Brödpudding


Brödpudding
6 portioner
30 g smör 
10 skivor vitt formbröd 
3 ägg 
3 dl vispgrädde 
3 dl mjölk 
1 tsk vaniljsocker 
1.25 dl farinsocker 
2 msk extra farinsocker 
0.5 tsk kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en låg ungssäker form, ca 1.5 l med olja. Bred brödet med smör. Lägg brödskivorna omlott i formen. Vispa ihop vispgrädde, mjölk, vaniljsocker och farinsocker. Häll över brödet och låt stå i ca 10min.

Strö över kanel och farinsocker. Täck över med ugnsfolie och grädda i 30 min. Ta av folien och grädda i ytterligare 20 min eller tills puddingen stannat.

Servera varm med lättvispad vaniljvisp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar