fredag 9 januari 2015

Pot au feu

Det är över en månad sen mitt senaste inlägg men det har varit en hektisk tid både hemma och på jobbet. Det har inte hindrat mig från att laga mat, baka och sy men bloggandet har kommit efter så nu har jag en hel del att blogga igen.

Pot au feu är en riktigt mysig hösträtt där man kan stoppa i det mesta från skörden.

Pot au feu
5 portioner
600 g skinkstek
3 gula lökar
2 tsk torkad timjan
2 äpplen
1 tsk råsocker
450 g vitkål
1.5l kycklingbuljong
1kg morötter
1 tsk salt
peppar
tryffelolja
smör

Dela köttet i lagoma bitar och bryn det i smöret. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken efteråt. Kärna ur och dela äpplena. Strimla vitkålen. Dela morötterna. Lägg allt i en gryta. Koka ur stekpannan med lite av buljongen och häll i grytan. Häll på resten av buljongen och krydda. Låt koka i 30min. Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar