Fudge gjord med kondenserat mjölk är väldigt smidig att göra och blir mjuk och krämig. Tipset på den här kombinationen kommer från Kryddburken.
Pistagefudge
ca 50 bitar
200 g mörk choklad
100 g ljus choklad
1 burk kondenserad mjölk
30 gram smör
200 gram skalade pistagenötter
Skala pistagenötterna. Gnugga den mot varandra i en handduk för att få bort det sista av skalet. Grovhacka nötterna. Klä en form på 15*25cm med bakplåtspapper. Dela chokladen i bitar och värm den i micron till den nästan har smält. Värm upp den kondenserade mjölken i en kastrull till den är ljummen. Tillsätt chokladen och värm under omrörning till chokladen har smält. Rör sen i smöret. Rör i nötterna och häll ner i formen. Låt svalna i rumstemperatur och sen kallna i kylen innan du skär upp den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar