Pepparrotskött
5 portioner
600g benfritt nötkött tex högrev eller bog
1 liter vatten
1.5 tsk salt
1 gul lök
6 morötter
10st vitpepparkorn1 tsk lagerblad
1 msk finriven pepparrot.
Sås:
8 dl buljong
4 msk vetemjöl
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
0.5 dl finriven pepparrot
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Skala morötterna. Skala och dela löken. Lägg grönsaker och kött i en gryta och tillsätt resten. Låt koka 45min-1h. Ta upp köttet och dela det i bitar, gör det samma med morötterna. Sila av buljongen från resten. Lägg köttet och morötterna tillbaka i grytan. Häll över överskottet av buljongen.
Koka såsen. Blanda vetemjöl och vatten och koka ihop med övrigt. Häll över köttet och låt sjuda i 45min-1h. Servera med potatis och extra riven pepparrot.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar