måndag 12 januari 2015

Mjölkchokladfudge

Ännu ett smaskigt recept ursprungligen från Kryddbruken.

Mjölkchokladfudge
ca 36st
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
0.5 dl sirap
25 gram smör
2 msk honung
100 g mjölkchoklad

Klä en ugnsfast form med papper. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt stå på medelvärmekoka tills kolan nått 120 grader. När termometern visar 120 grader, dra kastrullen från plattan och rör ner smör & honung. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp igen 2 minuter. Stäng av plattan och tag kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt. Häll upp fudgen i formen. Låt svalna i rumstemperatur. Täck sedan formen och låt stå i kylskåp över natten. Skär upp i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar