lördag 25 oktober 2014

Chokladtryffeltårta

 Jag hittade ett recept på trippel tryffel tårta på coop jag inte kunde låta bli att härma.

Chokladtryffeltårta
16 portioner
tårtbotten:
150g smör
3 dl ljust muscovadosocker
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
0.5 tsk salt
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 msk smör
2 msk kakao
mörk chokladtryffel:
200g mörk choklad
100g smör
0.5 dl kaffe
ljus chokladtryffel:
200g mjölkchoklad
1 burk karamelliserad mjölk
vit chokladtryffel:
200g vit choklad
25g smör
0.5 dl vispgrädde
0.5 tsk vaniljpulver
garnering:
100g mörk choklad
0.5 tsk olja

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant med smör och pudra över kakao. Smält smöret och rör ihop ingredienserna till botten. Häll upp i formen och grädda i 20min. Smält smöret till den mörka chokladtryffeln och rör ner kaffet och låt chokladen smälta där i. Häll över botten och ställ tryffeln att stelna i kylen medan du gör nästa tryffel. Värm den karamelliserade mjölken och smält mjölkchokladen i den. Häll över den mörka chokladtryffeln och ställ och stelna i kylen. Smält smöret till den vita chokladtryffeln. Rör ner grädden och smält sen chokladen där i och sist vaniljpulvret. Häll over den ljusa chokladtryffeln och låt svalna. Smält chokladen till garneringen och blanda med oljan. Dekorera tårtan mha en gaffel.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar