onsdag 27 juli 2022

Trattkaka



Trattkaka
8 portioner
9.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
2 tsk bakpulver
1.25 dl socker
3 ägg
7.5 dl mjölk
florsocker

Blanda ihop vetemjöl, salt, bakpulver och socker. Vispa ner mjölken lite i taget och vispa sen ner äggen. Häll 2-3 cm olja i stekpanna. Fyll en stor tratt med ca 1cm öppning med smet (håll ett finger för hålet så den inte rinner ut. Hetta upp oljan och låt smeten långsamt rinna ur tratten medan du rör tratten över ytan så du formar en kaka. Fyll tratten igen och fortsätt om du inte tycker kakan är stor nog. När den är stor nog vänder du den och friterar den gyllene på andra sidan med. Lyft upp den på hushållspapper innan du lägger en på en tallrik och pudrar över generöst med florsocker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar