söndag 11 april 2021

Potatis- och fänkålssoppa


Potatis- och fänkålssoppa
5-6 portioner
1 purjolök
3 msk olja
300 gram fänkål
800 gram potatis
2 klyftor vitlök
2 dl vatten
8 dl mjölk 
1 tsk salt
2 krm vitpeppar


Skala potatisen och skär den i tärningar på 2-3cm. Dela och skölj purjolöken och strimla den.
Fräs purjolöken i olja i någon minut under omrörning. Tillsätt potatisen och rör då och då.
Skölj och strimla fänkålen. Lägg ner i grytan och fräs någon minut till under omrörning. Skala och pressa ner vitlöken i grytan. Häll på vatten och låt koka upp och rör sen ner mjölken och låt puttra i 15min eller tills potatisen är genomkokt. Mosa med en potatisstöt eller ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar