söndag 11 april 2021

Brunkans långa


Brunkans långa
3.5 dl vatten
9 dl vetemjöl special
1.75 dl surdeg
12g jäst
1 dl mörkt muscovadosocker
1 msk honung
2 tsk salt

Blanda samman allt utom saltet och arbeta degen i 5min i maskin eller det dubbla för hand. Rör ner saltet och blanda in det i ytterligare några minuter. Lägg i en oljad låda eller bunke på ca 4 liter. Låt jäsa i en halvtimme och dra sen ut den och vik ihop den i tre delar, ett så kallat treslag. Lägg tillbaka den och sätt på locket. Ställ in i bunken och låt jäsa över natten.

Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut degen ur kylen. Låt jäsa i en halvtimme. Gör ett treslag och dra sen ut degen åt andra hållet som du skulle göra ett till. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och ställ in den i ugnen. Sänk värmen till 175 grader direkt när du sätter in den och grädda i ca 50min tills innertemperaturen är 94 grader. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar