lördag 30 september 2017

Färgglad cheesecaketårta


Färgglad cheesecaketårta
10 portioner
Digestivebotten:
1 paket digestivekex
100g smält smör
1 dl jordgubbssylt
röd hushållsfärg
Cheesecakelager:
250g cream cheese
100g smör
2.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
Blåbärslager:
2 pkt Jello
5 dl blåbär
blå hushållsfärg
Dekor:
2.5 dl grädde
1 msk vaniljsocker
blå, röd och silvrig strössel

Mixa kexen till smulor och blanda med smält smör, jordgubbssylt och röd färg. Tryck ut i botten av en form med löstagbara kanter. Ställ i kylen medan du gör nästa lager. Vispa grädden med vaniljsockret. Rör smör, cream cheese och florsocker fluffigt och vänd ihop med grädden. Bred ut på botten som nästa lager och ställ åter in i kylen. Gör jellon enligt anvisningar och blanda i blåbär och blå färg. Bred ut överst och ställ i kylen och låt stelna minst en timme. Innan servering vispa grädden med vaniljsocker till dekoren och bred ut ovanpå och strö över strössel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar