lördag 30 september 2017

Basilikarutor


Basilikarutor
16-25st
50 g smör
6 dl mjölk 
25 g jäst 
2 tsk salt 
2 msk basilika 
ca 1.2 l vetemjöl 
pensling: 
smält smör

Smält smöret och tillsätt mjölken. Häll lite av degspadet över jästen. Rör tills det löser sig. Slå på resten av degspadet. Tillsätt saltet, basilikan och mjölet. Arbeta degen, som är mycket lös, tills den blir slät och jämn. Täck bunken med bakduk. Dra i degen tre gånger med en halvtimmes mellanrum. Låt den sen vila i en timme till.

Häll ut degen i en smord långpanna. Platta ut den över hela ytan. Jäs ca 30 min.

Skåra den i bitar. Jäs i ytterligare 15 min.

Skär helt igenom i skårorna och pensla med smält smör. Täck bunken med bakduk. Dra i degen tre gånger med en halvtimmes mellanrum. Låt den sen vila i en timme till.Grädda i 225 graders ugnsvärme 12-15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar