lördag 30 september 2017

Chokladbollsrulltårta


Chokladbollsrulltårta
ca 10 bitar
Chokladboll:
150g rumstempererat smör
1.5 dl strösocker
0.75 dl kakao
6 dl havregryn
0.5 dl starkt kaffe
1 tsk havssalt
Havreboll:
150 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
5 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
2 dl kokosflingor
1 dl karamelliserad mjölk
Dekor:
Pärlsocker

Blanda alla ingredienser till chokladbollen i en bunke och alla ingredienser till havrebollen i en annan. Tryck ut chokladbollsmeten mellan två bakplåtspapper, gör samma sak med havrebollsmeten. Lägg arken på varandra och rulla försiktigt ihop, ta hjälp av bakplåtspappret. Rulla hela rullen i pärlsocker och lägg i kylen i minst en timme så att den blir kall och går att skiva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar