söndag 2 februari 2014

Kladdkaketårta med hallonmousse


Yngsta dottern fick ha ett minikalas med bara familjen eftersom vi fick ställa in det stora kalaset då stora dottern fick magsjuka igår. Så tårta skulle hon ju få även om hon inte fyller år förrän på tisdag.

Kladdkaketårta med hallonmousse
12 bitar
kladdkakebotten: 
0.3dl strösocker
1.5dl vetemjöl
0.5dl kakao

1msk vaniljsocker
1krm salt

2ägg
100 g smält svalnat smör
smör
ströbröd

hallonmousse:
2 paket frysta hallon
1 burk kondenserad mjölk
3 gelatinblad 
dekoration:
100g choklad

Sätt ugnen på 165 grader. Täck botten på en springform med bakplåtspapper. Smöra och bröa formen. Blanda torra ingredienser, varefter man rör ned ägg och smör. Fördela smeten i formen. Baka i 35 minuter.
Tina hallonen och värm dem tillsammans med den kondenserade mjölken. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Krama ur gelatinbladen och blanda i hallonsmeten. Täck kanterna på springformen med bakplåtspapper innan du fördelar moussen däri. Ställ moussen kallt för att stelna.
Smält chokladen och ringla över tårtan innan servering.


2 kommentarer: