Sirapsmarinerad fläskfilé med plommonsås
5 portioner
ca 1kg fläskfile
sallad
nudlar
marinad:
4 msk mörk sirap
2 msk soja
3 msk torr sherry
plommonsås:
200g katrinplommon
10 kryddnejlikor
1 stjärnanis
1 chili
2 dl farinsocker
1 tsk salt
2.5cm färsk ingefära
3 dl vitvinsvinäger
5 portioner
ca 1kg fläskfile
sallad
nudlar
marinad:
4 msk mörk sirap
2 msk soja
3 msk torr sherry
plommonsås:
200g katrinplommon
10 kryddnejlikor
1 stjärnanis
1 chili
2 dl farinsocker
1 tsk salt
2.5cm färsk ingefära
3 dl vitvinsvinäger
Värm marinaden under omrörning tills den har blandat sig. Putsa fläskfilen. Häll över marinaden över fläskfilen och vänd runt den. Låt stå och marinera i kyl i 4h.
Klipp plommonen i mindre bitar. Skala och finhacka ingefäran. Klyv chilin. Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt puttra tills det blir en tjock sås. Lyft upp chilin innan servering.
Olja köttet och stek eller grilla det tills det är genomslaget, ca 20-30min. Skiva upp och servera med plommonsåsen, nudlar och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar