Citronricottakaka
smör och ströbröd
florsocker
kanderad citron:
1 dl vatten
1 dl socker
1 citron
kanderad citron:
1 dl vatten
1 dl socker
1 citron
smet:
225 g smör
3 dl socker
4 ägg
saft och zest från en citron
2.5 dl vetemjöl
1 dl majsmjöl
2.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
250 g ricotta
225 g smör
3 dl socker
4 ägg
saft och zest från en citron
2.5 dl vetemjöl
1 dl majsmjöl
2.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
250 g ricotta
Sätt ugnen på 175 grader
Koka upp vatten och socker ihop. Skrubba och skiva citronen. Låt citronskivorna puttra i sockerlagen i 20min. Lägg på en plåt och låt torka.
Salta och bröa en springform.
Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner ett ägg i taget. Rör ner de torra ingredienserna. Vänd ner citronsaft, mest och ricotta. Häll upp i formen och grädda i ca 40min.
När kakan har svalnat pudra den med florsocker och dekorera med citronskivorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar