Ursprungligt recept från Zeinas Kitchen.
Potatisdummpling med frukt
ca 14st
500 g mjölig potatis
500 g mjölig potatis
1 ägg
2,5-3 dl vetemjöl
2,5-3 dl vetemjöl
25 g smör
1 krm salt
Fyllning:
Plommon (urkärnade)
Jordgubbar
Panering:
2 dl ströbröd
1 dl socker
1 krm salt
Fyllning:
Plommon (urkärnade)
Jordgubbar
Panering:
2 dl ströbröd
1 dl socker
Skala och koka potatisen. Häll av och mosa till ett slätt mos. Låt svalna. Smält smöret och rör ner i potatismoset tillsammans med ägg och salt. Blanda ner mjölet lite i taget tills det blir en lättarbetad deg.
Ta en degklump och platta ut den. Lägg frukten i mitten. Nyp ihop degen.
Blanda samman paneringen på en tallrik.
Koka i några i taget i en stor gryta med vatten. Låt koka 12-15min. Ta upp med hålslev och rulla i paneringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar