Receptet kommer ursprungligen från Feeders.
Mjölkpudding med ros och rabarbersirap
8 portioner
1 liter mjölk
2 dl grädde
7 msk majsstärkelse
1 dl socker
1 tsk rosenvatten
Några droppar röd karamellfärg, valfritt
Rå rabarbersirap:
3 stjälkar rabarber
2 dl socker
0.5 dl hett vatten
8 portioner
1 liter mjölk
2 dl grädde
7 msk majsstärkelse
1 dl socker
1 tsk rosenvatten
Några droppar röd karamellfärg, valfritt
Rå rabarbersirap:
3 stjälkar rabarber
2 dl socker
0.5 dl hett vatten
Eventuellt några droppar röd karamellfärg
Dela rabarbern och mixa med sockret. Låt stå och safta sig i några timmar. Häll sen på 0.5 dl kokande vatten och sila av. Färga med karamellfärg efter önskemål.
Vispa ihop mjölk, grädde, socker och majsstärkelse i en tjockbottnad kastrull. Värm på medelvärme under vispning. När blandningen börjar tjockna säker du värmen och rör några minuter till tills den tjocknat ordentligt. Ta av krämen från spisen och rör ner rosenvatten och karamellfärg. Häll upp i skålar/glas och låt stelna.
Häll över rabarbersirapen och dekorera vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar