Red red är en böngryta från Ghana
Red red
4 portioner
1 gul lök
1 msk riven ingefära
3 st vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
4 portioner
1 gul lök
1 msk riven ingefära
3 st vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
400 g krossad tomater
2 msk fermenterade bönor, tex misopasta
2 msk fermenterade bönor, tex misopasta
400 g kokta black eye böner
2 st matbananer
olja
salt
peppar
2 st matbananer
olja
salt
peppar
Hacka lök, riv ingefära och vitlök. Bryn löken försiktigt i oljan. Rör ner övriga kryddor och stek några minuter. Tillsätt tomat och fermenterade bönor och låt koka upp. Krydda med salt och peppar. Blanda i bönorna och koka på låg temperatur i en halvtimme.
Skala och skiva matbananerna och fritera på låg temperatur. Låt rinna av på hushållspapper och salta dem försiktigt.
Servera med ris och matyoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar