måndag 19 oktober 2020

Rådjur Anglais

Receptet kommer ursprungligen från Feeders


Rådjur Anglais
4 portioner
500 g innanlår av rådjur
3-400 g rökt sidfläsk
50 g smör
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
en näve kruspersilja
salt och svartpeppar
fast potatis
olja
Kaprismajonnäs:
1 äggula
0.5 tsk dijon
1 tsk rödvinsvinäger
2 dl neutral olja
1 msk hackad kapris
1 tsk saft från citron
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in den i ugnen. Potatisen tar ca 40min i ugnen.

Skiva sidfläsket och stek på mediumvärme i lite smör tills fläsket får fin färg. Skala och hacka lök och vitlök under tiden. 

Salta och peppra innanlåret och bryn det i samma panna som du stekte sidfläsket i. Tillsätt lite mer av smöret. 

Ringla olja över potatisen och rör runt. Lägg sen köttet med potatisen. Stoppa in i ugnen och sänk tilll 125 grader.

Stek lök och vitlök på låg värme i resten av smöret i samma panna som använts tidigare. Löken ska bli mjuk. Hacka persiljan och vänd ner i löken.

Vispa ihop äggvita, senap och vinäger. Vispa ner oljan lite i taget. Hacka kaprisen och blanda i den och citronen. Smaka av med salt och peppar. 

Skiva köttet när det är klart och har fått vila en stund. Varva innanlår med fläsk och servera med potatis, lök och sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar