Citronpaj
12 portioner
Pajskal:
100g smör
1 ägg
3dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
2 msk socker
Fyllning:
4 äggulor
1 ägg
125g smör
2.5dl socker
2dl pressad citron
rivet skal av 3 citroner
Smält smöret och låt det svala. Vispa ägget. Blanda torrvarorna i en skål. Tillsätt smöret och ägget. Rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Ställ i kylen.Värm ugnen till 225 grader. Grädda pajskalet i ca 10min.
Vispa ihop äggulor med ägget. Smält smör i en kastrull, tillsätt sockret och blanda väl. Häll i äggblandningen, citronsaften och citronskalet och vispa ihop. Sjud på låg värme medan du vispar tills krämen tjocknat. Bred citronkrämen i pajskalet och låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar